ÓÐINSHÆDD TÓRSHAVN

Óðinshædd Tórshavn
Færøerne

Udført
Sommer 2022

Bygherre
Bústaðir

Forhandler
Bygma Balslev

Bruttoareal
Ca. 1.600 kvm.

Entreprenør
HVT
Mykinesgøta 5, 100 Tórshavn
Telefon: +298 290029
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: hvt.fo

HVT

Første CLT byggeri på Færøerne

Grundet det barske færøske klima, har man traditionelt bygget i beton. Men bygherre, Bústaðir, har valgt at bygge et moderne lejlighedskompleks som en hybridkonstruktion med CLT. Byggeriet er det første af sin slags på Færøerne, og har beliggenhed på Óðinshædd, som er et stort, nyetableret boligområde i Tórshavn. Der opføres 19 lejligheder på ca. 65 kvm., et fællesrum på ca. 195 kvm. og et depotrum på 114 kvm.

Både bygherre og entreprenør, har været godt forberedte gennem mange møder og gentagne besøg på igangværende CLT byggerier. Det, sammenholdt med at Profile A/S deltog i opstarten på byggepladsen, har betydet, at byggeriet er foregået uden komplikationer. CLT byggeriet er blevet fulgt på tæt hold af såvel kommune som øvrige bygningsinteresserede på Færøerne. Det er sket med henblik på, at det kunne danne grundlag for flere lignende byggeprojekter.

Profile A/S har i samarbejde med HVT og via Bygma Balslev leveret certificerede CLT elementer til yder- og indervægge, tag og etagedæk. Den massive CLT konstruktion kombinerer alle de kendte fordele ved massive konstruktioner såsom lydisolering, brandsikring, solid konstruktion og de miljømæssige fordele ved bæredygtigt træ. Hos Profile A/S støtter vi aktivt udviklingen af mere bæredygtigt byggeri. Ved at være med til at fremme brugen af certificeret træ i bærende konstruktioner, er vi med til at nedbringe byggeriets samlede CO2-aftryk.

Læs om generelle montageprincipper i vores håndbog CLT I PRAKSIS