Baumit FacadeSystemer - en smutvej til drømmeboligen

Baumit FacadeSystemer - en smutvej til drømmeboligen

Flot villa i Hjerting har fået nyt look med Baumit FacadeSystemer.

Villaen har fået en delvis facadeisolering med 100 mm Rockwool Facadebatts, netpuds på murværket og netpuds på pudsbærende plader. Resultatet er blevet et raffineret samspil mellem tegl- og pudset facade, som ikke bare har ført villaen op til moderne standarder i forhold til indeklima og energioptimering, det har også givet villaen et individuelt og eksklusivt look.

Den hvide pudsede facade med brede zinkinddækninger er stilren og æstetisk. Det får villaen til at træde frem i landskabet. Den mørkebrune tegl sammensat med rødbrunt træværk og cortenstål skaber en perfekt sammenhæng med farverne i den omkringliggende natur.

Facaden er slutpudset med Baumit StarTop. Baumit StarTop er en færdigblandet silikoneharpiksbaseret slutpuds, som er ekstrem vand- og smudsafvisende. Dens struktur minder om koraller, og har et stort overfladeareal med masser af små huller og porer, der får overfladen til at tørre hurtigere efter vådt vejr. Silikoneharpiksen, giver stor vandafvisning, og dermed en god afstrømningseffekt. Kombinationen af begge funktioner giver en meget stor vejrbestandighed. Samtidig får alger og svamp svært ved at sætte sig fast.

Baumit StarTop kan farves organisk eller uorganisk med alle farvepigmenter. Den meget fine mikrostruktur sikrer en bedre gengivelse af farverne. I hvid fremstår pudsen med en højere grad af hvidhed sammenlignet med konventionelle syntetiske harpiksprodukter.

Hansen & Bay Byg A/S har været entreprenør på projektet, hvor Profile A/S via Bygma Herning har leveret Baumit produkter og bistået med løbende teknisk rådgivning direkte til entreprenøren under hele projektet.

Se mere


Made in Aarhus - DGNB Guld-certificeret boligprojekt

Made in Aarhus - DGNB Guld-certificeret boligprojekt

”Made in Aarhus” er et bæredygtigt DGNB Guld-certificeret boligprojekt opført i Lisbjerg, Aarhus N.

Nøgleordet er bæredygtighed i aller bredeste forstand. Ved at tænke bæredygtighed ind fra starten, har boligprojektet øget hensynet til social trivsel, levetidsøkonomi og mindsket miljøbelastning. I selve byggeprocessen har man, så vidt muligt, gjort brug af upcyclede materialer fra Aarhus og omegn, heraf navnet ”Made in Aarhus”.

De i alt 215 lejeboliger opføres i 12 klynger fordelt på grønne og rekreative områder. Her er der vilde blomster, frugttræer, legepladser og gårdrum til sociale arrangementer. Alle boliger opføres med sedum tag (grøn bevoksning). Facaderne fremstår med forskellige beklædninger, f.eks. tegl, metal, skifer og træ i en kombination af nye certificerede produkter og upcyclede materialer. Hver klynge har en eller to åbne adgangshuse. Adgangshusene er åbne limtræskonstruktioner overdækket med glastag.

JCN Bolig A/S er totalentreprenør på sagen, hvor Profile A/S via Bygma Herning er stolt leverandør af PEFC-certificerede limtræskonstruktioner, der lever op til kravene for et DGNB Guld-certificeret byggeri.

Se mere


Unik træskole kåret som Årets Skolebyggeri 2021

Unik træskole kåret som Årets Skolebyggeri 2021

Erlev Skole i Haderslev Kommune er kåret som Årets Skolebyggeri 2021 af Nohrcon, som hvert år sætter fokus på skolebyggerier, der har gjort det ekstra godt. Erlev Skole udmærker sig særligt på bæredygtighed, og en innovativ indretning der forener skolens pædagogiske værdier og fysiske rammer. Resultatet er et unikt og klimavenligt skolebyggeri med atypiske læringsrum og en æstetisk fremtoning.

Der er ingen tvivl om, at Erlev Skole er et sandt skoleeksempel på fremtidens skolebyggeri, den udprægede og kompromisløse brug af træ inde og ude skaber lyse og imødekommende rum og bidrager til en større grøn bevidsthed.

Profile A/S har leveret PEFC-certificeret limtræ til skolens bæredygtige trækonstruktion. Limtræskonstruktioner giver stor frihed til indretning, da den kræver færre faste indvendige vægge. Limtræsbjælkerne leveres med præfabrikerede udsparinger og samlinger for at muliggøre installationsgennemføringer og hurtig montering.

Se mere


Vibevænget i Bagsværd

Vibevænget i Bagsværd

Det 17 blokke store almennyttige boligbyggeri på Vibevænget i Bagsværd har foretaget en total tagudskiftning af alle boliger, og valget faldt på Nibra H14 naturrød. Nibra H14 naturrød fra Profile A/S giver boligerne et klassisk udtryk, og det naturlige farvespil giver liv til de store flader. Tagstenens højtliggende dobbeltfals gør taget ekstremt tæt for slagregn og fygesne, og den 100% keramiske ler sikrer at tagstenen er fuldstændig frostsikker.

Tømrerentreprisen A/S i Frederiksværk har udført opgaven.

Vi ønsker Gladsaxe Almennyttige Boligselskab, Afdeling Vibevænget tillykke med det nye og meget flotte tag.

Se mere


Børnehaven Regnbuen Nørhalne

Børnehaven Regnbuen Nørhalne

Børnehaven Regnbuen i Nørhalne står midt i en længe ønsket udvidelse. Faciliteterne øges med nye grupperum, et flot værksted, en sammenbygning med skolen og et stort multirum i midten af de nye bygninger.

Profile A/S er stolt leverandør til byggeriet med to pyramide tagkonstruktioner og en smart forbindelsesgang mellem børnehave og skole. Pyramidekonstruktionerne er en kompliceret opgave, som kræver en helhedsorienteret indsats. Profile A/S leverer en kompetent løsning fra tegnearbejde og forarbejdning til levering af præfabrikerede byggematerialer klar til montage på byggepladsen.

Dygtige håndværkere fra Tom Jakobsen A/S har udført montagen.

Se mere


Knudrisrækkerne Aarhus

Knudrisrækkerne Aarhus

Knudrisgade 5 er en kendt adresse for de fleste aarhusianere, da den i mange år har huset folkeregisteret og senere et ungdomskulturhus. Boligkontoret Århus, som ejer adressen, har valgt at ændre bybilledet markant, når der om ganske kort tid er rejst et 5 etagers unikt og klimavenligt træhus mellem de eksisterende byhuse i tegl.

Fællesskab, ualmindelige boliger og upcycling er nøgleordene for Knudrisrækkerne, der rummer 89 nye almene boliger. Ved at genanvende upcyclede dele fra det eksisterende hus i en ny hybridkonstruktion med limtræ og CLT, vil bygningen kunne opnå det ønskede mål om en DGNB Guld certificering.

Her spiller valget af en konstruktion med træ fra Profile A/S en afgørende rolle for at opfylde bæredygtighedskriterierne og nedsætte byggeriets CO₂-aftryk. Alle fag og kompetencer har været på banen for at komme i mål med projektet. Et godt samarbejde med Q-Construction, har gjort at byggeriet er kommet godt fra start.

Se mere


Elbus depot i Esbjerg

Elbus depot i Esbjerg

Esbjerg Kommune har taget de første spadestik til et arkitektonisk flot og spændende byggeri. Byggeret skal indeholde 46 busholdepladser, hvoraf de 29 pladser er med ladestation til elbusser. Der er fokus på bæredygtigt byggeri, da Esbjerg Kommune har en forventning om, at de vil reducere C0₂-udledningen i kommunen med 70%, når elbusserne tages i brug.

I et samarbejde med dygtige håndværkere fra Grindstedfirmaet Ejner Olesen's Eftf. har Profile leveret et bjælkesøjlesystem i limtræ samt en slankere stålramme. Det har været en konstruktionsmæssigt kompliceret sag, hvor det har været nødvendigt at udføre mange forskellige samlingsdetaljer grundet den kombinerede afstivning af vindkryds i stål og limtræ.

Se mere


Grundfos Center Event Hall

Grundfos Center Event Hall

Grundfos Center skal udvides med 3.000 m², som skal supplere den eksisterende hal og dermed give mere plads til events, messer og arrangementer generelt.
Den nye Event Hall skal give Grundfos Center et permanent udstillingsområde til rundvisning for de mange danske og internationale gæster i virksomheden. ERIK Arkitekter har haft den kreative og æstetiske pen fremme.
Væggene i den nye Event Hall er beklædt med flotte akustik listepaneler fra Profile. Listepanelerne med den flotte overflade i eg tager naturen med ind i byggeriet.

Se mere


Hillerød Tandpleje

Hillerød Tandpleje

En ny tandplejeklinik i Hillerød skal samle kompetencer, viden og ressourcer fra Hillerød Kommunes seks eksisterende kommunale tandplejeklinikker i ét hus.
Rådgivere og Bygherre har haft fokus på at skabe et miljø, der gør det til en oplevelse at gå til tandlægen. Samtidig skal miljøet understøtte tætte samarbejder, udveksling af viden og idéer samt kollegialt sammenhold og arbejdsglæde.
Med akustik panelerne fra Profile A/S er der skabt et varmt, flot og eksklusivt miljø til glæde for besøgende og medarbejdere.

Se mere


Bæredygtig privat bolig i CLT

Bæredygtig privat bolig i CLT

Et ønske om et bæredygtigt byggeri har fået visionær entreprenør til at bygge eget hus i CLT.
Bygherre har fokus på et godt indeklima, hvorfor valget af CLT var let.

Se mere


Gødstrup Hospitalskirke

Gødstrup Hospitalskirke

Efter 7 års venten er Gødstrup Hospitalskirke endelig en realitet. Kirken er placeret på et snævert område ved det nybyggede Supersygehus DNV i Gødstrup. Konstruktionen er omsluttet af en cirkulær tagkonstruktion, hvortil Profile har leveret limtræ og LVL.

Se mere


Superbrugsen Nykøbing Sjælland

Superbrugsen Nykøbing Sjælland

Superbrugsen i Nykøbing Sj, har udvidet butiksarealet, og ombygget det eksisterende. Den bærende konstruktion er udført i CLT, og en stor del er anvendt med synlig overflade.
En varm og indbydende løsning, som er funktionel og signalerer bæredygtighed.

Se mere


HOFOR bæredygtigt formidlingscenter

HOFOR bæredygtigt formidlingscenter

HOFOR viser bæredygtigt initiativ

Energi og Vand i København er et formidlingscenter, som har til formål at bygge bro til den bæredygtige by gennem uddannelse, formidling og forskning. Den nye tilbygning er udført i bæredygtige materialer med hovedvægt på træ.
Med Lundbæk og Hansen Bygningsforbedring A/S i spidsen er der udført en rektangulær base i 2 etager samt et rundt tårn med formidlingsterrasse. Konstruktionen er udført med CLT fra Profile i vægge og dæk.

Se mere


Villa i Sønderborg

Villa i Sønderborg

Ombygning af villa i Sønderborg
100 mm facadeisolering, ProContact med armeringsnet, afsluttet med Klima EST 007.

Se mere


Streymin

Streymin

Streymn, Færøerne

Se mere


Villa i Hvidovre

Villa i Hvidovre

Villa i Hvidovre

Se mere


Villa i Farum

Villa i Farum

Renoveret bolig/villa i Farum

Se mere


Boligblok i København

Boligblok i København

Nybyggeri boligblok i København

Se mere
Garage i Kolding

Garage i Kolding

I-bjælker spær til garage

Se mere


DTU akustikbeklædning

DTU akustikbeklædning

Akustikbeklædning med Listepanel ved DTU

Se mere


Lejlighedskompleks i Nyborg

Lejlighedskompleks i Nyborg

Baumit Prosystem Mineraluld 100 mm

Se mere