DEN GAMLE BY

Den Gamle By
8000 Aarhus C

Udført
Sommer 2022

Forhandler
Bygma Aarhus

Arkitekt
Cubo Arkitekter

Entreprenør
Hustømrerne i Aarhus
Katrinebjergvej 117, 8200 Aarhus N
Telefon: +45 8739 2999
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: hustomrerne.dk

Hustømrerne i Aarhus

Ny Hovedindgang til Den Gamle By i Aarhus

Med en helt unik fremtoning og placering ud mod Ceres-krydset, bliver den nye hovedindgang et markant vartegn for Den Gamle By, der samtidig forbinder museet med Aarhus midtby.

Den nye hovedindgang vender Den Gamle By rundt, så museets gæster begynder tidsrejsen i en gade anno 2014, hvorfra de bevæger sig bagud i tid gennem det populære 1974-kvarter via 1927-delen til den ældste del af købstadsmuseet, der viser det helt gamle bymiljø fra 16-, 17- og 1800-tallet.

Hovedindgangen opføres transparent med glaspartier og lette stålkonstruktioner på en base i tegl. Den indre bærende kerne udføres som en trækonstruktion med synlige indvendige vægge i CLT samt storslåede bjælker og søjler i limtræ. Den tre etagers høje og ca. 1.300 m² store bygning er lys og rummelig, og de indvendige træoverflader gør stemningen venlig, varm og indbydende. Her får museet et ankomstrum, der opleves som en naturlig fortsættelse af museets uderum. Samtidig gør en niveaufri adgang det let for dårligt gående at besøge Den Gamle By, ligesom der også bliver let adgang til de store parkeringskældre under Ceres Byen og ved Scandinavian Center.

Cubo Arkitekter vandt konkurrencen med deres idé om en unik og funktionel trækonstruktion i et ”transparent skrin”.

Profile A/S har i samarbejde med Hustømrerne i Aarhus og via Bygma Aarhus leveret PEFC-certificeret CLT og limtræ til hovedindgangens bærende trækonstruktion. Hos Profile A/S støtter vi aktivt udviklingen af træbyggeri. Ved at være med til at fremme brugen af træ i bærende konstruktioner, er vi med til at nedbringe byggeriets samlede CO2-aftryk. Vi har et stort produktprogram i certificeret CLT, limtræ, LVL, lamelspær, I-bjælker og CLT 3-lags plader.