Netto Blåvand

Netto Blåvand
Blåvandvej 36, 6857 Blåvand

Udført
2022 Salling Group A/S

Entreprenør
Bent Nielsen og Søn A/S
Industrivej 30, 6840 Oksbøl
Telefon: +45 7654 0102
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: bns-oksbol.dk

Bent Nielsen og Søn A/S

Grøn Netto-butik i Blåvand – et nytænkende og bæredygtigt træbyggeri

Den nye Netto Blåvand er en del af konceptet Netto 3.0, hvor formålet bl.a. er at bygge bæredygtige dagligvarebutikker. Butikken er opført i let adskillelige og genanvendelige materialer, hvor størstedelen er konstrueret i træ i stedet for beton for at minimere klimapåvirkningen. Taget bliver et grønt sedum-tag, der bidrager til varmelagring og nedkøling i butikken. Tagets integrerede solpaneler sikrer egen produktion af grøn energi og gør butikken delvist selvforsynende med el. Store vinduespartier trækker dagslyset ind i butikken, så der kan skrues ned for brugen af kunstig belysning.

Netto Blåvand er bare én af de butikker, som dagligvarekæden har gang i lige nu. Alle kommende, fritliggende Netto-butikker vil også blive bygget med samme æstetik, koncept og vision. Butikkerne skal DGNB Guld certificeres, hvilket er den mest anerkendte miljø- og klimacertificering. I DGNB-systemet evalueres et byggeri ud fra seks hovedområder: Miljømæssig kvalitet, økonomisk kvalitet, social kvalitet, teknisk kvalitet, proceskvalitet og områdekvalitet. Kriterierne opdateres løbende, i takt med, at byggebranchen får ny viden og praksis.

Profile A/S har i samarbejde med entreprenør Bent Nielsen og Søn A/S og via Bygma Esbjerg leveret 7 ½ stk. gitterspær på i alt ca. 18,75 tons limtræ til butikkens tagkonstruktion. Limtræet er 100% PEFC-certificeret og er tysk produceret og leveret. Spærene er samlet i Danmark og de tilhørende stålbeslag er fremstillet af en dansk smed. Vi har haft tre mand på opgaven, som har stået for at samle spærene in-house, så de er klar til montering, når de ankommer til byggepladsen. Ved at samle spærene i Danmark, har vi minimeret fragtomkostningerne og klimabelastningen. Udover at limtræsspærene er bæredygtige, bliver de synlige indvendigt i butikken. Her er træoverfladerne med til at skabe varme og imødekommende rum, der bidrager til en større grøn bevidsthed.

Hos Profile A/S er vi er stolte over at være en del af en levering til et DGNB-certificeret byggeri, der viser, hvordan en miljørigtig og bæredygtig dagligvarebutik kan se ud. Vi er bevidste om vores ansvar overfor miljøet og arbejder derfor løbende på at blive mere bæredygtige med vores produkter, produktion og ressourceforbrug.