Mobilitetshus i Nørresundby

Mobilitetshus Nørresundby

Mobilitetshus
Nørresundby

Udført
Sommer 2023

Forhandler
Bygma Aalborg C

Arkitekt
Juul Frost Arkitekter

Entreprenør
Skjøtt Tømrer & Snedker ApS
Svendborgvej 19 - 9220 Aalborg Øst
Telefon: +45 9813 3601
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: ne-skjott.dk

Skjøtt Tømrer & Snedker ApS

Nørresundby sætter fokus på deling, genbrug og grønne fællesskaber

Det nye mobilitetshus i Nørresundby ligger mellem Mølndalsvej og Stigborg Bygade og er en kombination af et parkeringshus og andre mobilitetsformer. Huset rummer bl.a. 600 parkeringspladser, en cykelpusleplads, en dele-/byttestation, delecykler, delebiler og små kreative erhvervsdrivende.

Der er ingen tvivl om, at Juul Frost Arkitekter har tegnet dette unikke hus for at gøre en forskel. Det skal ikke kun være en katalysator for bylivet, det løser også det stigende parkeringsbehov og bidrager til udviklingen af grønne fællesskaber.

Den grønne tanke forplanter sig også til husets materialevalg. Facaden er beklædt med lameller i genbrugsaluminium, og de bærende konstruktioner er udført i certificeret limtræ. Når mobilitetshuset står helt færdig, vil der også være liv at finde på toppen af bygningen, der udover et grønt tag og solceller, får et offentligt tilgængeligt udsigtspunkt.

Profile A/S har i samarbejde med Skjøtt Tømrer & Snedker ApS og via Bygma Aalborg C leveret certificeret limtræ til de bærende trækonstruktioner. Hos Profile A/S støtter vi aktivt udviklingen af træbyggeri. Ved at være med til at fremme brugen af træ i bærende konstruktioner, er vi med til at nedbringe byggeriets samlede CO2-aftryk.