Sallinghus

Sallinghus

Sallinghus
København

Udført
2024

Forhandler
Bygma København

Arkitekt
NOVA5 Arkitekter

Entreprenør
Juul & Nielsen A/S
Erhvervsvej 15 - 2600 Glostrup
Telefon: +45 4342 1311
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: juul-nielsen.dk

Juul & Nielsen A/S

Nye tagboliger med Profile Lamelspær

Sallinghus er et bevaringsværdigt byggeri fra 1940’erne, der er blevet udpeget som demonstrationsprojekt for fremtidens renovering med omtanke. Det er Landsbyggefonden og Københavns Kommune, i samarbejde med NOVA5 Arkitekter, der står for den gennemgribende renovering, der skal opdatere bygningen både energi-, komfort- og miljømæssigt.

I forbindelse med tagrenoveringen, har man valgt at etablere nye tagboliger. Til denne løsning er materialevalget faldet på Profile Lamelspær. Fordelen ved Profile Lamelspær er, at den bærende konstruktion placeres i vægge og lofter. Det giver mulighed for at skabe åbne rum med stor frihed til individuel indretning. Profile Lamelspær bliver ofte brugt til netop det formål, da man her får en let, fleksibel og stærk løsning - uden bærende indvendige vægge, hanebånd og understøtninger.

Hos Profile A/S har vi stor erfaring med at bygge med lamelspær, og vi har under hele projektet bidraget med vejledning og løsningsforslag direkte til rådgiver og entreprenør.

Profile A/S har i samarbejde med entreprenør Juul & Nielsen A/S og via Bygma København leveret lamelspær i certificeret LVL til hele tagrenoveringen. Profile Lamelspær leveres til byggepladsen som montageklart byggesæt, og leverancen omfatter både statiske beregninger og produktions- og montagevejledning, af de dele vi leverer.

Bygma Gruppen A/S har lavet en flot video om faglig sparring mellem leverandør, trælast og entreprenør. Se bl.a. droneoptagelserne af leverancen på Profile Lamelspær.

Se videoen her