Villa i Hjerting

Ombygget villa
Hjerting, Esbjerg

Udført:
Sommer 2021

Forhandler:
Bygma Herning

Entreprenør:
Hansen og Bay Byg A/S

Skærbækvej 8, 6870 Ølgod
Mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Web: www.hansen-bay.dk

Hansen og Bay Byg A/S

Baumit FacadeSystemer – en smutvej til drømmeboligen

Flot villa i Hjerting har fået nyt look med Baumit FacadeSystemer.

Villaen har fået en delvis facadeisolering med 100 mm Rockwool Facadebatts, netpuds på murværket og netpuds på pudsbærende plader.

Resultatet er blevet et raffineret samspil mellem tegl- og pudset facade, som ikke bare har ført villaen op til moderne standarder i forhold til indeklima og energioptimering, det har også givet villaen et individuelt og eksklusivt look.

Den hvide pudsede facade med brede zinkinddækninger er stilren og æstetisk. Det får villaen til at træde frem i landskabet. Den mørkebrune tegl sammensat med rødbrunt træværk og cortenstål skaber en perfekt sammenhæng med farverne i den omkringliggende natur.

Facaden er slutpudset med Baumit StarTop. Baumit StarTop er en færdigblandet silikoneharpiksbaseret slutpuds, som er ekstrem vand- og smudsafvisende. Dens struktur minder om koraller, og har et stort overfladeareal med masser af små huller og porer, der får overfladen til at tørre hurtigere efter vådt vejr. Silikoneharpiksen, giver stor vandafvisning, og dermed en god afstrømningseffekt. Kombinationen af begge funktioner giver en meget stor vejrbestandighed. Samtidig får alger og svamp svært ved at sætte sig fast.

Baumit StarTop kan farves organisk eller uorganisk med alle farvepigmenter. Den meget fine mikrostruktur sikrer en bedre gengivelse af farverne. I hvid fremstår pudsen med en højere grad af hvidhed sammenlignet med konventionelle syntetiske harpiksprodukter.

Hansen & Bay Byg A/S har været entreprenør på projektet, hvor Profile A/S via Bygma Herning har leveret Baumit produkter og bistået med løbende teknisk rådgivning direkte til entreprenøren under hele projektet.